Események
okt
20
pén
Seres László festőművész kiállításának megnyitója Füleken
okt 20 @ 16:30

A Füleki Vármúzeum 2017. október 20-án 16:30 órakor nyitja meg Seres László festőművész és restaurátor önálló kiállítását.

A jelenleg Miskolcon élő, füleki származású alkotó először a budapesti Képzőművészeti Főiskolát látogatta, majd grafikát és festészetet tanult New Yorkban. Később Indiában és Japánban restaurátor műhelyt alapított, melyeket rendszeresen látogat. Seres László a hatvanas-hetvenes évek magyar absztrakt expresszionizmusának képviselője. Hosszan tartó szünet után 2006-ban ismét visszatért a festészethez, s a mai napig alkot.

Művei bemutatásra kerültek már Miskolcon, Mumbaiban, Új Delhiben és Budapesten is. A művész festményeiből összeállított válogatással, az érdeklődők ez alkalommal a füleki Városi Honismereti Múzeum galériájában ismerkedhetnek meg.

A kiállítás 2017. december 12-ig lesz látogatható. A megnyitón egy zenés-verses előadás keretében a Füleki Gimnázium diákjai működnek közre.

Hattyúk tava Rimaszombatban
okt 20 @ 19:00

Szlovákiai körúton vesz részt októberben a  világhírű Szentpétervári Balett, amely Csajkovszkij Hattyúk tava című balettjét mutatja be. Rimaszombatban október 20-án, pénteken 19:00 órától nézhető meg az előadás.

okt
21
szo
3. Balogfalai nótaest
okt 21 @ 16:00

Október 21-én, szombaton harmadik alkalommal rendeznek nótaestet Balogfalán neves nótaénekesek közreműködésével.

Az est a helyi kultúrházban 16.00 órától kezdődik, a belépés ingyenes. A helyi Fürtöcskék asszonykórus mellett fellép Lőrincz Roland, Básti János, Rigó Alojz, Szitás Ida és Várady Ivett, az énekeseket Botos Béla Bumbi és zenekara kíséri.

 

Hattyúk tava Tornalján
okt 21 @ 19:00

Szlovákiai körúton vesz részt októberben a világhírű Szentpétervári Balett, amely Csajkovszkij Hattyúk tava című balettjét mutatja be. Tornalján október 21-én, szombaton 19:00 órától nézhető meg az előadás.

Halloween night az Incognito szervezésében
okt 21 @ 20:00

Ha Halloween, akkor itt az ideje egy rémisztően jót szórakozni. Hol? A kultúrház Gömbtermében, az Incognito szervezésében.

A zenekar a közkedvelt FOCUS Band, az est másik fontos szereplői pedig az IKONA sörgyár termékei. Nehogy lemaradj, várunk október 21–én. Legközelebb már csak decemberben lesz lehetőség egy jót bulizni velünk…

A belépés díjtalan!

okt
27
pén
Kopjafaavató ünnepség a Tompa Mihály Alapiskolában
okt 27 @ 13:30

A Tompa Mihály Alapiskola szeretettel vár mindenkit a kopjafaavató ünnepségre, melyre 2017. október 27-én kerül sor az iskolában.

okt
28
szo
Haloween bál Gömörhorkán
okt 28 @ 20:00

2017. október 28-án 20 órai kezdettel Halloween bálra kerül sor a gömörhorkai kultúrházban. A belépőjegy 12 euró, mely tartalmazza a vacsorát, kávét és welcome drinket.

Jegyelevőtel a gömörhorkai kultúrházban október 26-ig.