Jacsmenyík József kiállítása a Városi Honismereti Múzeumban

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A füleki Városi Honismereti Múzeum galériája a közeljövőben ismét egy helyi alkotó műveinek ad helyet. A Füleki Vármúzeum 2018. február 23-án, 17:00 órakor nyitja meg Jacsmenyík József „Barangolásaim” című önálló kiállítását.

A helybéliek körében és a széles környéken is jól ismert képzőművész már nem első alkalommal mutatja be lendületes, szín-gazdag alkotásait Füleken.

A kiállításra kerülő olajfestmények, akvarellek és monokróm akvarellek a festő 90-es évektől napjainkig tartó munkásságának válogatását képezik, valamint a szülőváros iránti szeretetét, a korok és az idő múlását, az elemek harcait, gyerekkori emlékeit és utazásainak hangulatát tükrözik. Alkotásait legfőképpen városrészek látképei, városunk környékét ábrázoló tájképek és portrék jellemzik. A Fülek utcáit és részeit szemléltető képeken olykor figurális elemek is megjelennek, amelyek még inkább élethűvé teszik azokat, és gondolatban pillanatok alatt a helyszín részesévé teszik a szemlélőt.

A kiállítás, melynek kurátora Szabó Kinga, 2018. május 12-ig tekinthető meg. A szervezők szeretettel várnak minden képzőművészet-kedvelőt.

A Füleki Vármúzeum sajtközleménye
Share.