A Losonci anziksz blog programajánlója június harmadik hetére

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aki nem rest, az sok-sok élménnyel gazdagodhat júniusban is Losoncon és a környéken. Nem kivétel ez alól a következő hét sem, lássuk, mit tartogat a számunkra.

Június 21-én (szerdán) mehetünk például moziba is, hiszen a losonci Apolló Moziban a cseh kinematográfia egy egészen friss termékét vetítik le, a Jan Hřebejk nevével fémjelzett Zahradníctvo: Rodinný priateľ (szabad fordításban: Kertészet: A család barátja) címűt. Bizonyára mindenki ismeri a Pelíšky című filmet, visszafelé haladva az időben ez a legelső része a trilógiának. Kezdés 19.00 órakor, jegyek 4 euróért válthatók.

Június 22-én (csütörtökön) a Nógrádi Múzeum és Galériában Fény és árnyék címmel nyílik kiállítás Szabó Gyula festőművész azon műveiből, amelyek az intézmény gyűjteményének részét képezik.

Másnap, június 23-án (pénteken) Szabó Gyula műveinek gyermekek által készített reprodukcióit állítják ki a Kármán József Alapiskola és Óvoda Kármán termében (ha minden igaz).

De hogy ne csak beltéri programokat soroljak, szintén péntekre a város egy „Vidám játszótérre” várja a kicsiket és nagyokat, az Osloboditeľov utcai lakótelep közepére. Lesz zumba, gyermekszínházi produkció, zenekar, gulyásleves, streetballe, kerékpárverseny, foci, és hasonló „finomságok”. Mindez egészen ingyen.

Pénteken este a losonci víztározónál a zenéé lesz a főszerep a 19.00 órakor kezdődő „Ľadovo Fest 2017” keretében. A top DJ-ken kívül masszív hangosítást is ígérnek, sok egyéb program mellett. Jegyek elővételben 9 euróért, a helyszínen 11 euróért válthatók.

Június 24-én (szombaton) a Novohrad- Nógrád Geopark vezetett gyalogtúrája a Fülek – Salgótarján – Béri andezit oszlopok – Szentkút – Fülek útvonalon vezet majd. Jelentkezni legkésőbb június 22-ig lehet!

 

Aki túra helyett inkább rockfesztiválon adná ki fölös energiáit, az menjen el pénteken és szombaton a nagybalogi focipályára, ott zajlik ugyanis június 23-án és 24-én a VII. Balogvölgyi Rockfesztivál. Szombatra sörpörgő versenyt is ígérnek a szervezők (ez vajon mi lehet?) Bővebb infó ITT.

Június 25-én (vasárnap) 16.30 órától a kortárs művészetek kapnak teret a losonci zsinagógában: Stano Masár: Dvere, stoly, stoličky a ďalšie (Ajtó, asztal, szék és egyéb) című kiállításának megnyitója zajlik majd Ján Fiala és Štefan Szabó zenei duó koncertje kíséretében. A kiállítás szeptember 3-ig lesz majd megtekinthető.

Ennyi fért az e heti programajánlóba, továbbra is várom a rendezvénytippeket, szívesen megjelentetem itt a blogon.
Kívánok mindenkinek kellemes hetet!

Tóth Éva, losoncianziksz.blogspot.sk
Share.