Rimaszombat is bemutatkozik az idei Felvidéki Vágtán

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kétnaposra bővül és számos kísérőrendezvénnyel egészül ki a Felvidéki Vágta, a Nemzeti Vágta szlovákiai előfutama, amelyet az idén már harmadszor rendeznek meg. Újoncként mutatkozik be a rendezvényen, és száll versenybe Rimaszombat és Komárom városainak lovasa is.

A lovas verseny június 24-én lesz, de a vágta kísérőrendezvényei már egy nappal korábban elkezdődnek a már hagyományosnak számító helyszínen, a Csallóköz központjának számító Dunaszerdahely részét képező Sikabony repülőterén.

A Felvidéki Vágtán 12 település nevezhet lovast. Köztük már biztos ott lesznek Somorja, Érsekújvár, Felsőszeli, Naszvad, Jóka és Nyírágó lovasai, illetve az újoncként bemutatkozó rimaszombati és révkomáromi nevezettek is – derült ki a szervezők sajtóközleményéből, amely szerint az eddig ismert névsor a következő napokban még tovább bővül. Rimaszombat városát és a gömöri régiót ,,HADBA´´ a szélvész arab telivér képviseli a nyergében Illés Attilával.

“Az, hogy nemcsak a nyugati régió településeiből jelentkeztek, hanem Gömörből és az Ung-vidékről is van érdeklődés, a felvidéki magyarok összefogásának bizonyítéka” – mondta Hájos Zoltán, a rendezvénynek otthont adó Dunaszerdahely polgármestere a vágta programbemutatóján. Hozzátette: rendezvényük a felvidéki magyar települések ünnepe, afféle hagyományőrző fesztivál is egyben.

A Felvidéki Vágtán a rendezvény házigazdája, Dunaszerdahely is indul, őket Overdose munkalovasa, Osztényi Zoltán képviseli majd. Mivel a házigazda lovasa zöldkártyásként mindenképpen továbbjut a Nemzeti Vágtára, a csallóköziek célkitűzése, hogy legalább a középfutamig eljussanak – mondta Mikóczy Zoltán, a dunaszerdahelyi csapat vezetője.

Az előző évadokban nagy közönségsiker mellett zajlott Felvidéki Vágta szervezői bíznak benne, hogy rendezvényük idén is sok látogatót vonz majd. Lesznek lovas produkciók, íjászbemutatók és kézműves vásár, népzenei és néptáncos fellépők, előadják a Csárdáskirálynőt és könnyűzenei koncertek is lesznek.
Share.