Halálos baleset történt egy vasúti átkelőn Rimaszombat mellett

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vonat és személyautó ütközött ma reggel a Rimaszombat és Jánosi között található vasúti átjárón. A balesetnek két halálos áldozata van, három sérültet a rimaszombati kórházba szállítottak, egyikük állapota válságos.

Az ütközés a fénysorompóval ellátott vasúti átkelőn történt reggel hat óra környékén. A látási viszonyok meglehetősen rosszak voltak, sűrű köd volt a városban és környékén, de nemcsak ez játszhatott szerepet a balesetben, az autó sofőrje a körülményekhez képest gyorsan hajthatott és ezért képtelen volt időben megállni.

Az utat a rendőrség lezárta, jelenleg is folyik a helyszínelés. A vasúti közlekedés is szünetel a Feled-Rimaszombat vonalon. Helyszíni tudósítónk jelentése szerint a vonat utasai közül senki sem sérült meg. A Škoda Octavia típusú gépjármű utasait a tűzoltóknak kellett kiszabadítani a teljesen összeroncsolódott gépjárműből.

Martina Pavliková, a Szlovák Vasúttársaság szóvivője tájékoztatása szerint a fénysorompó működött a balesetkor. A balesetet szenvedett motorvonat működésképtelenné vált.

Fotó: vt, HaZZ
Share.