Sorozatos beruházások teszik szebbé Bátkát

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Csatornarendszer és szennyvíztisztító, illetve új aszfaltburkolat készült Bátkában. Rekonstruálják a községházát és a református templom is új tetőt kapott.

A magyarországi partnertelepülés, Domaháza által, határon túli együttműködés lévén a szennyvíz tisztító rendszer kiépítésére 1,9 millió euró támogatást kaptak. A csaknem ezer lakosú település hitelből állta az 5% önrészt.

A több mint egy kilométeres csőrendszert a Rimaszécsre vezető utcán már lefektették és az utca új aszfaltburkolatot is kapott.

Elkészült az új tető is

László Attila jótékonysági koncertje segített finanszírozni a református templom tornyának renoválását.

A mélyzöld-fehér színekben dekorált templomban elhangzott a Honfoglalás és olyan közkedvelt számok, mint Máté Pétertől Azért vannak a jó barátok, vagy a Republic Erdő közepében című száma. A közönség együtt énekelte László Attilával az ismert dallamokat.

A templomhajó zsindelytetőjétől elüt a torony szürke pléh tetője.

„Ez a templom rendben van. A torony és a hajó befedése két különböző dolog, ahol nem törvény a korreláció. A zsindely beillik a környezetbe, a fémet viszont torony burkolására szokták használni, mivel a torony bonyolult alaktana nem alkalmas a zsindely használatára” – nyilatkozta Petrek Janka építészmérnök.

Ritkították a fasort a patika előtt

A túl sűrűn ültetett magasra nőtt fák teljesen beárnyékolták a patika régi épületét. Ezen segítettek a favágók.

A községi hivatalra is új tető készül

A szocializmusban közkedvelt lapos tető már sokaknak csalódást okozott. Nem csúszik le róla a hó, olvadáskor beázik. Ezt a gondot a községháza épületén enyhén ferde tető építésével igyekszenek orvosolni.

Egyúttal a túl nagy teraszt is megosztják.
Share.