Hat premierrel készül az új évadra a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hat premierrel készül a 2017/18-as évadra a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház; a nógrádi megyeszékhelyen átalakították a bérletstruktúrát és ősztől zenés stúdiót indítanak Pándy Piroska opera- és operetténekesnő vezetésével.

Salgótarján, 2017. május 17.
Bozó Andrea (b) Barbara Fordham, Erdélyi Gábor (b2) Bill Fordham, Erki Gabriella (b3) Jean Fordham, Kadlót Zsófia (j3) Johnna Moneveta, Jakab Csaba (j2) Steve Heidebrecht és Marjai Virág (j) Karen Weston szerepében Tracy Letts Augusztus Oklahomában címû drámájának próbáján a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházban 2017. május 17-én. A darabot Susán Ferenc rendezésében május 19-én mutatják be a budapesti József Attila Színházban.
MTI Fotó: Komka Péter

 

Susán Ferenc, az ötéves színház rendezője, produkciós vezetője elmondta: új darab lesz Michael Frayn Még egyszer hátulról című bohózata Vándor Évával, A falu rossza című népszínmű Örkény István átdolgozásában Balázsovits Edittel és Mikó Istvánnal, Jean Cocteau Rettenetes szülők című előadása Kökényessy Ágival.

Az eltört korsó című darabot a 76 fős létszámú színház fiataljai mutatják be, míg Sütő András művét, a Káin és Ábelt, valamint Madách Imre Civilizátorát a Felolvasószínházban viszik színre.

Simon Lajos, a színházat működtető Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: négy felnőtt, három ifjúsági, két gyermek és három városi bérlettel indítják az új évadot, és átalakították a bérletstruktúrát is, hogy még inkább hangsúlyozzák a műfaji sokszínűséget. Újdonság lesz a kizárólag vidám darabokat tartalmazó Vertich József-bérlet, a színházi csemegéket kedvelőknek pedig a Tolnay Klári-bérlet szól. Utóbbi műsorán van többek között a Körhinta a Nemzeti Színház vagy A király beszéde a Veszprémi Petőfi Színház előadásában.

A Kedvenc színészeink sorozat vendége ebben a szezonban Kautzky Armand, Mikó István, Koltai Róbert és Vándor Éva lesz. A Kamaraszerda programjai között szerepel Nemcsák Károly Szép szerelmem, Magyarország vagy Juhász Róza Zrínyi Ilona című műsora is. A minden hónap harmadik szerdáján megrendezendő Szerdatársaság Irodalmi Kávéház vendége lesz majd Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója, és megemlékeznek arról is, hogy 195 éve született Petőfi Sándor.

A Zenthe Ferenc Színház szeptembertől elindítja a zenés stúdiót. A stúdió vezetője, a salgótarjáni születésű Pándy Piroska Liszt Ferenc-, Prima- és Madách-díjas előadóművész, a Madách Színház társulatának tagja elmondta: az utánpótlást is megalapozhatják a tíz hónapig tartó képzéssel, hiszen a színház a 2018/19-es évadban saját zenés darabot is szeretne műsorra tűzni. Kiemelte: a stúdió nemcsak éneklésről szól; a 15 és 25 év közötti fiataloknak szóló komplex képzés része többek közt a színpadi mozgás, a tánc vagy a művészi beszéd is. Mások mellett segítenek a felkészülésben Husvét Csaba és Szabó János táncpedagógusok, továbbá Szegeczky Ágnes zongoraművész.
Share.