Letáncolták a világot a miskolci múzeumosok

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Egyedülálló bravúrt hajtott végre a miskolci Herman Ottó Múzeum, hiszen először neveztek az Amerikából indult Museum Dance Off versenyre, és rögtön meg is nyerték azt.

Csoda? Nem! Kreativitás, vállalkozó szellem és persze széleskörű összefogás Miskolcon, egész Magyarországon, sőt külföldön is. „Csupán” ennyi kellett ahhoz, hogy egy remek ötlet megvalósuljon és elvigye a Herman Ottó Múzeum, valamint a város nevét a világ szinte minden pontjára. Az intézmény videója ugyanis megnyerte az Egyesült Államokból három éve elindult Museum Dance Off verseny idei kiírását. Tette ezt úgy, hogy a múzeum elsőként pályázott Magyarországról, illetve Kelet- és Közép-Európából.

Pedig a verseny kifejezetten kemény volt, hiszen olyan ellenfeleket, intézményeket kellett legyőzni, amelyek milliós világvárosokban, kontinensnyi országokban működnek. Ám ezt a versenyhátrányt sikerült szívmelengető összefogással ledolgozni. A Herman Ottó Múzeum munkatársai folyamatosan kapták a visszajelzéseket a múzeumi kollégáktól az ország minden pontjáról, iskolai osztályoktól, baráti társaságoktól, céges alkalmazottaktól, hogy szavaztak, és mindenkit erre biztattak a környezetükben. Hihetetlen módon pörgött a téma a közösségi médiafelületeken is, így a hír valóban rengeteg emberhez jutott el, és ők mind segíteni akartak egy-egy kattintással.

A végeredmény pedig lenyűgöző lett. A miskolci videó az összes leadott szavazat (181.617) 56 százalékát, egészen pontosan 100.815 voksot szerzett meg. Ezzel sikerült túlszárnyi a tavalyi győztes, a melbourne-i Victoria Museum teljesítményét, akik egy évvel ezelőtt 79 ezer szavazattal szerezték meg az első helyet.

A Herman Ottó Múzeum – minden dolgozója nevében – megköszöni azt a hihetetlen összefogást és segítséget, amelynek révén sikerült elérni ezt a világraszóló sikert.
Share.