Közös összefogás jött létre a sztrájkoló néni megsegítéséért

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A csízi éhségsztrájk megdöbbentette az embereket. Vavrek István – mélyszegénységgel foglalkozó politikus, találkozót szervezett Csíz polgármesterével, hogy megvitassák, és főleg megoldják a kialakult helyzetet.

Tóth Péter polgármester elmondta, hogy a szóban forgó bérházat még elődje ideje alatt építették. A 26 lakás elosztásáról szavazással döntöttek. Technikai gondok a többi lakásban is vannak. Marika néni lakása felett azonban egy nem jól kivitelezett terasz áll, ami a beázást okozza.

„Már meg van a technikai megoldás és megígérhetem, hogy az év végéig megoldjuk a beázást“ – kötelezte el magát a polgármester.

Mária néni végső elkeseredésében döntött a sztrájk mellett

Nem csak a beázás, de a rossz anyagi körülmények és betegsége is gyötrik az asszonyt. A polgármester ezen is megpróbál segíteni: utánanéz, hogy részleges rokkantnyugdíjasként hogyan tudná a nénit alkalmazni. Takarítónői állásról lenne szó.


Karitatív segítségként tartós élelmiszereket hoztunk a néninek. Marika nénit a széleskörű támogatás nagyon meghatotta.

Mindig van megoldás

Vavrek István munkája során sokat utazik Szlovákián keresztül. Az a véleménye, hogy Kelet-Szlovákiában nagyobb a mélyszegénység: „A gettókban víz és villany nélkül élnek az emberek” – mondta. A gömörieknek pedig ezt üzeni: „Mindig van remény. Ma Gömörben nem engedhetjük meg, hogy bárki is éhségsztrájkba kezdjen. Legyen az magyar, szlovák vagy roma” – hangsúlyozta Vavrek.
Share.