Kurincon már készülnek a strandszezonra

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A rimaszombati önkormányzat már megkezdte a város szomszédságában lévő kurinci Zöld Víz üdülőövezet felkészítését a nyári strandszezonra. A szezonkezdést június közepére tervezik.

Tibor Barto, a Városi Közterület-fenntartó Vállalat igazgatója a város hivatalos weboldalán tájékoztatta a nyilvánosságot az előkészületekről. A vállalat munkatársai kitakarítják a strand területét, rendbe teszik a zöldövezeteket és az illemhelyeket, kihelyezik a tavaly nagy népszerűségnek örvendő egzotikus pálmafákat és új dísznövényeket, tujákat is kiültetnek.

Az idény előtti előkészületek részét képezi a gyermekmedence javítása és átalakítása. Erre egyrészt azért van szükség, mert a medence eresztett, másrészt még biztonságosabbá szeretnék tenni a fürdőzést. A medence széleit lekerekítik és csúszásgátló fóliát fektetnek le. A munkálatokat a rimaszombati Gemerstav Kft. végzi 18 000 euró értékben.

Tervben van egy új hullám-medence kiépítése is, erről a képviselőknek az áprilisi ülésen kellett volna tárgyalniuk, ám a programpontot végül kihúzták az üléstervből. A medencéhez most készül a tervdokumentáció, azt a képviselőknek kell jóváhagyniuk és jövőre megkezdődhet az építkezés.

Az új idényre változik a nyitva tartás és a belépőjegy ára: felnőtteknek 5 euró, diákoknak és nyugdíjasoknak 3 euró. Az strandfürdő nyitását június 15-re tervezik, de ha az időjárás lehetővé teszi, korábbi időpontra hozzák a szezonnyitót.
Share.