Új uszoda építését tervezik Losoncon

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Losonc város önkormányzata a 2018-as évben szeretné elkezdeni egy új uszoda építését. A polgármester Alexandra Pivková szerint ez egy olyan fejlesztés, mellyel régóta tartoznak a város polgárainak. A város nincs elegendő anyagi fedezete a beruházásra, ezért hitelt fog felvenni.

„Ebben az évben kiírjuk a közbeszerzést a fedett uszodára és szeretnék az építkezést is elkezdeni“ – nyilatkozta Losonc polgármestere a My Novohrad újság internetes oldalának. Pivková saját bevallása szerint annak örülne, ha a létesítményt már 2019-ben, vagy 2020-ban meg tudnák nyitni.

Wellness is lesz

A nyári strandfürdő területén wellness és egy úszó- illetve gyermekmedence is létesül. A wellness részlegben gőz- és finn szauna és hideg vizes csobbanómedence is lesz. A tervezet szerint az uszodának alkalmasnak kell lennie nyári gyermektáborok befogadására, sportversenyek rendezésére, valamint bérbeadásra harmadik fél részére. A régi fedett uszodát az önkormányzat 2015-ben bezárta annak rossz állapota miatt. A város vezetése szerint a régi uszoda felújítása gazdaságilag nem lett volna előnyös, ezért döntöttek egy új komplexum építése mellett, melynek becsült összege 3 millió euró.

Forrás: My Novohrad
Share.