Zöld oázist építenek Sajólenkén

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Az örök dilemmára, hogy falun vagy városban jobb élni, kompromisszumos megoldást is lehet találni. Ebből a szempontból Sajólenkének ideális fekvése van. Közel van Tornaljához, de mégis a falutól elvárt tágas teret és vidéki nyugalmat is biztosítja. Most egy projektnek köszönhetően még szebb, még zöldebb lesz a központja.

A falufelújítási program keretében 5000 euró vissza nem térítendő támogatást kapott Sajólenke “Járdafelújítás és zöldövezet létesítése” című projektjére.Az év elejétől tartó munkálatokat a projekt előírásai szerint idén október végéig kell befejezni.

Alakul a zöld övezet

A tágas rét nemcsak játszótérként szolgál, de lugasában, a padokon és a kialakított tűzhely körül minden korosztály kellemesen töltheti szabadidejét.

A munkák végeztével a zöldövezetet új járda fogja átszelni. Az árkokat szintén rendbeteszik és kitisztítják. A rajtuk átívelő kis hidak japán dizájnra emlékeztetnek. A rét körül parkolásra is alakítanak ki helyeket.

Amennyiben kitart még a vénaszonyok nyara a következő hónapig, úgy novemberben akár már személyesen is élvezhetik a megújult lenkei zöldövezet kellemes hangulatát.
Share.