Adományok segítik a rimaszombati könyvtár állományának bővülését

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A rimaszombati Matej Hrebenda Könyvtár fő céljai közé tartozik, hogy rendszeresen bővítse könyvállományát, ezzel minőségi szolgáltatásokat nyújtson olvasóinak.

Új könyveket költségvetésünkből és sikeres pályázatokkal a Művészeti Alapból vásárolunk. Olvasóink adományai is hozzájárulnak az állomány frissítéséhez.

Ez év első felében a könyvállományunk 970 példánnyal gyarapodott. Ebből 97 darabot dr. Bagdy Emőke, klinikai szakpszichológus, professor emeritus ajándékozott könyvtárunknak.

A gyűjtőkörünkbe illő könyvek többek között az alábbi témákba sorolhatóak: pszichológia, gyermeknevelés, etika és szépirodalmi művek fiataloknak és időseknek egyaránt.

Egyúttal szeretnénk köszönetet mondani azon olvasóinknak is, akik saját könyvgyűjteményük fölös példányaival segítették könyvtárunkat. A felajánlott könyvekkel lehetővé tették, hogy a régi, esztétikailag már nem megfelelő köteteket helyettesíteni tudtunk, ill. a könyvtár gyűjteményében eddig nem található – de beleillő – könyveket állományunkba vehettünk.

Forrás: Matej Hrebenda Könyvtár
Share.