Megkezdődött a Kishonti utcai körforgalom kiépítése

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +Ezen a héten megkezdődött Rimaszombatban a Kishonti utcai (Malohontská) körforgalom kiépítése, mely három hónapig fog tartani.

A megyei képviselők a beruházásra 180 000 eurót hagytak jóvá. Az építési munkálatok miatt lezárták a város egyik legforgalmasabb útját, így az autósoknak kerülniük kell. A teherforgalom számára külön kerülőútvonalat jelöltek ki.
A város hivatalos weboldalán figyelmeztet, hogy a kerülőutakon, azaz a Cukorgyári, a Mikszáth és a Hatvani utcán a megnövekedett forgalom miatt tilos az út szélén parkolni.

A körforgalom kiépítésére azért van szükség, mert a jelenlegi kereszteződés nem teszi lehetővé a közvetlen áthajtást  a Jánošík utcába, közlekedési szempontból kettévágva a várost. Ráadásul elkerülőút hiányában a Kishonti utcán halad keresztül a városon az észak-déli irányban átmenő forgalom.

Šimko József, Rimaszombat polgármestere a sajtónak elmondta, hogy tavaly novemberre szerették volna átadni az új körforgalmat, de a bürokrácia és a hosszadalmas engedélyeztetési folyamatok miatt csak most tudták elkezdeni az építkezést.

Share.