Modern sportpályával büszkélkedhet a Tompa Mihály Alapiskola

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hosszú évtizedek után végre megfelelő körülmények között sportolhatnak a rimaszombati Tompa Mihály Alapiskola tanulói. Az új multifunkciós sportpályáját a múlt héten adták át a diákok és tanáraik nagy örömére.

Korábban többször is pályázott már az iskola vezetősége, de nem kaptak anyagi támogatást a sportpálya felépítésére. Legutóbb a Hostinský Alapiskolának sikerült hasonló sportpályához jutnia egy állami projekt révén. Akkor a 80 ezer eurós költségek felét a kormány pályázati programjából fedezték, míg a fennmaradó összeget a város térítette.

“A magyar iskola több körben is pályázott a műfüves pályára, amíg a szlovák iskolák nyertek az államtól, mi sajnos soha. Idén mi, magyar képviselők ezt megelégeltük és nem kis háttérviták után belekerült a város költségvetésébe a multifunkciós pálya” – nyilatkozta Cziprusz Zoltán városi képviselő.

A projekt már régen elő volt készítve, így a város gyorsan lebonyolította a közbeszerzési eljárást, amelynek nyertese a szucsányi Maro cég lett. Ők valósíthatták meg tehát a 66 ezer euró értékű beruházást. A pálya kb. egy hónap, azaz szinte rekordidő alatt elkészült. Šimko József polgármester szerint a pénzt 3 éven át részletekben fizetik majd ki, hogy ne terhelje meg az idei városi költségvetést.

“Amikor lassan 9 éve átvettem a TMAI irányítását egyik fő feladatomnak tekintettem egy multifunkciós pálya elkészítését. Végre valóra vált, amit mindannyian szerettünk volna. Köszönet érte Rimaszombat önkormányzati képviselőinek és a város vezetésének, akik szavazataikkal és segítségükkel támogatták ezt az elképzelést” – írta az átadás után Orosz István, az iskola igazgatója.
Share.