Beleszólhatnak a város fejlesztésébe a rozsnyóiak

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A helyi lakosok is javaslatot tehetnek arra, milyen fejlesztéseket valósítson meg Rozsnyó városa a jövő évi költségvetésből. Az önkormányzat február végéig várja az ötleteket.

Kemény Dénes polgármester-helyettes az Új Szó napilapnak elmondta, hogy a beküldött javaslatokról szavazással dönthetnek a lakosok. „Pozsony, Besztercebánya és Pöstyén inspirált bennünket. A képviselőknek tetszett az ötlet, de örömmel mondhatom, hogy a lakosoknak is. Az első gyűlésen csak néhány érdeklődő vett részt, de a következő találkozón már megközelítőleg 60-an voltak” – nyilatkozta Kemény.

50 000 euró szétosztásáról dönthetnek a lakosok

A lakosok összesen 50 000 euró szétosztásáról dönthetnek, de mivel a projekt nulladik évéről van szó, a témakört a város vezetése szabta meg. „A lakosok a köztéri fejlesztésekről dönthetnek, ugyanis ebben a témában kapjuk a legtöbb kritikát. Egy-egy projektre maximálisan 5000 eurós dotációt adhatunk” – magyarázta Kemény. Az ötleteket és terveket természetes személyek, helyi csoportosulások, polgári társulások vagy nonprofit szervezetek nyújthatják be. A városi hivatal segítségével március végéig dolgoznak a terveken.

A Transparency International Slovensko 2017-es felmérése alapján Rozsnyó az ország harmadik legátláthatóbb közigazgatású városa, ezzel a projekttel is nyitni szeretnének az emberek felé.

 
Share.