Jubileumi újévi túra a Pozsálóra

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

2018. január 6-án, szombaton indul útjára a 40. újévi túra a Pozsálóra (Ökörhegy) a rozsnyói Volovec turistaklub, Rozsnyó város és Csucsom község szervezésében.

A túra résztvevői reggel 7.00 és 8.30 óra között regisztrálhatnak a rozsnyói autóbusz-állomáson, majd 7.30 és 8.30 között menetrenden kívüli ingajáratokkal szállítják őket a túra kiindulási helyére. A túra végeztével visszafelé, Csucsomból Rozsnyóra 13.30 és 16.00 óra között közlekednek majd a rendkívüli buszjáratok – közölte a Rozsnyóvidék.sk regionális hírportál.

A részvételi díj 3 €, tartalmazza a jelvény, a részvételt igazoló lap és az utazás költségeit. Az ünnepi beszédre 11.00 órakor kerül sor, a jelvények és részvételi lapok a menedékházban is megvásárolhatók. A túra a csucsomi kultúrházban végződik, ahol meleg tea várja a kirándulókat. A szervezők felhívják a túrázók figyelmét, hogy a rendezvény során csak a kijelölt útvonalon biztosított az egészségügyi szolgálat. A túrázók saját felelősségükre vesznek részt a túrán.

Újévi séta lesz Füleken is

A Füleki Vármúzeum szeretettel vár minden érdeklődőt a várhegy alatti titokzatos folyosók látogatásával egybekötött újévi vársétára, melyre 2018. január 6-án, 14:00 órától kerül sor. Az intézmény első alkalommal nyitja meg ezeket a helyszíneket a nyilvánosság részére, amelyek a későbbiekben új, tematikus kiállításoknak adnak majd otthont. A résztvevőket a fellegvárban forralt bor várja. Az ingyenes rendezvényre látogatók hozzanak magukkal elemlámpát!
Share.