Patthelyzet a rozsnyói állatmenhelyen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Egy menhely elvileg az elhagyott, kóbor állatok átmeneti szállása, ahonnan a gazdijelöltek előbb- utóbb adoptálják őket.  A rozsnyói állatvédőket azonban helyhiány és anyagi gondok is gyötrik.

Az adoptálás mellett még az átmeneti gondozás is óriási segítség lenne

A menhelyet Rozsnyóbányán találhatják meg az állatkedvelő emberek. A „Život je PES”, magyarra fordítva KUTYA Élet nevezetű polgári társulás működteti.

Jelenleg azonban gondokkal küszködnek. A telep teljesen megtelt, május végén STOP helyzetet kiáltottak. A ketrecek megteltek, a 4 kutyát is elérő napi beáramlást már nem tudják továbbra befogadni. Ez persze lebénítja a városi rendőrség munkáját is, hiszen megfelelő elhelyezés nélkül nem is állhatnak hozzá újabb kóbor kutyák elfogásához.

Az állatvédők minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy ezt a bonyolult helyzetet kezelni tudják. Az adoptálásra szánt kutyák fotóit rendszeresen felrakják az internetre. Emellett önkéntesek jelentkezését is várják, akik legalább átmeneti szállást tudnának biztosítani az ebeknek.

Adományokat is szívesen látnak

Anyagi segítséggel is hozzájárulhat a kutyák megsegítéséhez. Jelenleg nagyobb kutyák szállítására alkalmas ketrecekre lenne szükségük, mivel a 3 meglévő már szétesőben van (66x47x43cm illetve  68x48x51cm méretűeket szeretnének ). Szintén szükségük lenne bolha és kullancs elleni nyakörvekre  illetve sprékre.

A macskákat nem a telepen tartják

Amennyiben macskát szeretne adoptálni, készüljön telefonnal és türelemmel. Mivel a telepen nincsenek kialakítva megfelelő körülmények macskák tartásához, ezek magánszemélyeknél  találtak átmeneti szállásra. A menhely csak telefonszámokat ad, illetve fotókon tudja megmutatni az adoptálásra váró macskákat. Kiscicákat azonban hiába kerestünk, csak 1 éves és még idősebb macska kínálattal találkoztunk.

Bogdáni Renáta
Share.