Téli túra Jósvafőn és Ardón

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Remek programokat kínál ez a hétvége azok számára, akik szeretik a szabadban tölteni az idejüket. Szombaton ugyanis téli túra indul Pelsőcardóról és a magyarországi Jósvafőről is.

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai 2018. január 27-én túrát szerveznek Jósvafő környékén. A kirándulás 10.00 órakor indul, a találkozó a jósvafői Kúria Oktatóközpontnál lesz. A túra hossza 7 km, időtartama 3 óra. A túra előzetes bejelentkezéssel indul, min. 5 fő jelentkezése vagy 5 egész jegy megváltása esetén. A résztvevők maximális létszáma 30 fő.

Jósvafőn, a Kúria Oktatóközpontnál három, a térségben eredő patak folyik össze: a Jósva-, a Kecső- és a Tohonya-patakok. Az innen induló túra során, a Tohonya-völgyön végighaladva a Vass Imre-barlang egy szakasza is megtekinthető lesz. Útközben a nagyragadozókról is hallhatnak a résztvevők, ill. megkereshetik nyomaikat.

Részvételi díj: 3000 Ft/fő – teljes árú, 1500 Ft/fő – diák, nyugdíjas, 5000 Ft/család. További információ: Tourinform-Aggtelek, +48/503-000, naturinform.anp@gmail.com, www.anp.hu

Újabb túra várja a természetbarátokat szintén 2018. január 27-én, szombaton. A résztvevők gyülekezője az ardói kultúrház előtti téren lesz 8.30 órakor, az úticél a csonkatetői vadászház. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak, és frissítőről is gondoskodnak.
Share.