Régiófoci: Taroltak a hazai csapatok

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A II.liga rájátszásában a rimaszombatiak idegenben győztek, a III.ligás losonciak szabadnaposak voltak, míg a fülekiek döntetleneztek. Tornalja csapatának hazai pályán sikerült 3 pontot szereznie, az ötödik ligás tiszolciak pedig már 10 pontra növelték előnyüket a bajnokságban. Régiófoci körképünk következik.

Rimaszombat csapata az előző fordulóban a szezonbeli legnagyobb vereségét szenvedte el Poprádon. Most hétvégén azzal a szándékkal léptek pályára Enyickén, hogy némileg javítsanak a mérlegen, és győzelemmel hangoljanak az utolsó két fordulóra. A vezetést ennek ellenére a hazaiak szerezték meg 35 percnyi játék után, de Mazur egy tizenegyest értékesítve gyorsan egyenlíteni tudott. Sőt az első félidőben még Kelemen és Morháč is betalált, s ezzel már 3:1-re vezettek a gömöriek, amit meg is őriztek a meccs végéig. Csányi Csaba csapata még két meccset játszik ebben az idényben: előbb május 20-án Héthárson, majd május 28-án (17 órától) odahaza Poprád ellen zárja a pontvadászatot.

A III.ligában az összes hazai pályán játszó együttes (Zsarnóca, Gyetva, Kremnička, Vágtapolca, Kálnó, Újbánya) győzni tudott, leszámítva Námesztót, akik éppen a fülekiekkel izzadtak ki egy gólnélküli döntetlent. Fülek legközelebb Podbrezová “B” csapatát látja vendégül, míg a következő fordulóban a most szabadnapos losonciak is pályára lépnek Csacán.

A negyedik ligában is a hazai csapatok domináltak a vasárnapi meccsnapon. Tótgyarmat és Óvár egyaránt 2:2-es döntetlent ért el otthon, az előbbi Poltár, míg az utóbbi Rakytovce csapata ellen. Rajtuk kívül mindenki győzni tudott saját közönsége előtt. Tornalja már a mérkőzés első negyedórájában kétgólos előnybe került Nagyrőcével szemben, s végül könnyedén nyert 3:0-ra Balog, Betík és Pipíška góljaival, mintegy 300 néző előtt. A IV.ligában továbbra is Garamsálfalva (Šalková) áll az élen Tótgyarmat és Rakytovce csapatát megelőzve. Tornalja győzelmének köszönhetően feljött a negyedik helyre, és még harcban lehet a dobogós helyezésekért. A hétvégén idegenben (Kováčová ellen) szerezhetnek pontokat. Izgalmasnak ígérkezik a Nagyrőce – Óvár, valamint az Ipolynyék –Tórgyarmat összecsapás is.

IV. liga – déli csoport, 21. forduló – Eredmények: Šalková – Ipolynyék 3:1, Hriňová – Kováčová 3:1, Tornalja – Nagyrőce 3:0, Tótgyarmat –  Poltár 2:2, Pliešovce – Medzibrod 2:1, Badín – Nagykürtös 3:0, Óvár – Rakytovce 2:2.

Az ötödik ligában már nem volt ilyen egyértelmű a hazai pálya előnye. Nagybalog, Feled és Ajnácskő sem tudott győzni otthon, a ragyolciaknak pedig csak egy gólnélküli döntetlenre futotta Murány ellen. A tabellát továbbra is az ezúttal Ajnácskőn diadalmaskodó Tiszolc vezeti, előnye már 10 pontra nőtt az őt üldöző csapatokkal szemben. Mivel már csak öt forduló van hátra, igen csekély az esélye, hogy bárki is megelőzné őket, így szinte biztosra vehető, hogy jövőre már a negyedik ligában folytathatják szereplésüket. A második-harmadik hely valamelyikére még többen is odaérhetnek: Csáb, Láza és Rimakokava egyaránt 41 pontot gyűjtött eddig, mögöttük Ragyolc 40 és Ajnácskő 39 ponttal következik. Az utolsó három kieső helyen Divény, Murány és Nagybalog csapata áll.

V. liga – D csoport, 21. forduló – Eredmények: Nagybalog – Nyustya 1:3, Csáb – Alsósztregova 4:1, Láza – Rimakokava 2:0, Ragyolc – Murány 0:0, Feled – Málinec 1:4, Ajnácskő – Tiszolc 2:4, Tomášovce – Divény 3:0.

A területi labdarúgó bajnokság első osztályában is folytatódtak a küzdelmek. A rimajánosiak visszalépése után itt két részre bontották a mezőnyt. Az első hat helyezett (Jolsva, Lubény, Sajószentkirály, Ogyán, Klenóc, Kisrőce) a bajnoki címért és a feljutásért játszik, míg az alsóháziak a bennmaradásért (Rimaszécs, Szirk, Nemesradnót).

TLSZ, 1. osztály – Eredmények: Jolsva – Lubény 2:1, Sajószentkirály – Osgyán 3:0, Kisrőce – Klenóc 4:5, ill. Nemesradnót – Szirk 6:2, Rimajánosi – visszalépett. A hétvégén a radnótiak a rimaszécsiekhez látogatnak, Osgyán Lubényt fogadja, a sajószentkirályiak Kisrőcén vendégeskednek, míg Jolsva Klenóccal játszik.
Share.