Vasárnap Serényfalván minifutball

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A Sajó-kupa a Sajó liga utódjaként alakult, Sajó-menti települések közt működő kispályás labdarúgás. Múlt héten a rozsnyói Old School nyert a gólkirály pedig Jónás József lett Méhiből.

Június 4-én vasárnap 12 órai kezdettel a serényfalvi futballpályán rendezik meg a Sajó-kupa következő tornáját. Kosztúr László immár 3 éve szervezi, hogy a 13-éves kortól öregfiúkig nagyrészt hobbi szinten játszó, nem regisztrált játékosoknak alkalmuk legyen hétvégenként megütközni egy-egy tornán. A szervezés mellet ő is kiveszi részét a játékból és a játékvezetésből egyaránt.

Idén eddig nyolc tornát tartottak. Három-három győzelemmel holtverseny van Abafalva és Lénártfalva közt. A Rozsnyóiak két tornát nyertek az idén.

Nagypályáról tértek át kispályára

A Sajó-kupa elindításáról Kosztúr így nyilatkozik:

„Mivel egyre kevesebben fociznak nagypályára nem tudjuk összeszedni a játékosokat, így áttértünk a kispályára. Ezen öt játékos is elég, és egy autó, amely az utazást nagyon megkönnyíti.”

Általában 5-6 csapat vesz részt a 15 percig tartó meccseken. Március végétől egészen október közepéig tart a szezon, a legnagyobb kánikulákban nyári szünetet tartanak.

A külsőségek olyanok, mint a profiknál

A szervező komolyan veszi feladatát. Az 1euró/fő indulási díjat serlegek vásárlására fordítja. Az első három helyezett serleget, oklevelet, és persze csoportképet is kap. Ezeknek a célja a játékosok motiválása.

A kupának van saját weboldala, ahol az eredményeket és a csoportképeket is megnézhetik az érdeklődők.

Szponzora csak Méhinek van, a polgármester. A többiek saját benzinnel utaznak.

Nemcsak fiatalok és fiúk játsszák

A szervező körülbelül 20 évre saccolja a játékosok átlagéletkorát.

„Rengeteg 15 éves focizik, de Serényfalván, Hétben vagy Rozsnyóról volt 47, 50, 52 éves játékos is” – mondja.

Ez a fiús sport egy pár lányt is elvarázsolt.

„Kovács Enikő focizott, rúgott is gólokat. Egyszer elhozta magyarországi kispályás csapatát a tornára. Ötből a negyedikek lettek, hat meccsből háromszor nem kaptak ki. Dicséretükre legyen mondva, az Aries2 csapat felnőtt játékosaival kétszer döntetleneztek a nagyrészt 15 éves lányok” – nyilatkozta Kosztúr.

Bogdáni Renáta
Share.