Kisbolttól a bevásárlóközpontig

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Alacsony bérek, szociális segélyek, nem könnyű beosztani a havi jövedelmet. Érdemes odafigyelni a kiadásokra.

Kisebb, nagyobb, legnagyobb

Keszi Kövecses melletti zsáktelepülés. Az itteniek tényleg elszigetelten érezhetik magukat a külvilágtól, a faluban sem kocsma, sem üzlet nem működik.

A többi faluban van, ám az árak sok termék esetében magasabbak, mintha Tornalján, esetleg Rimaszombatban vásárolnánk. Délután illetve hétvégén gyakran nincs már kenyér, előfordul, hogy már szalámit sem szeletelnek, mert a szeletelő már el van mosva. Akkor azzal érvelnek, hogy „Aki szalámit akart, az megvette már reggel.“ ,vagy hogy „Akinek nem tetszik, vásároljon Tornalján!“.

S

Heti bevásárlás Tornalján

Nem mindenkinek van autója, de azért legalább egyszer egy héten érdemes nagyobb bevásárlást csinálni. Sokak kedvenc szlogenje : „Mi húst hússal eszünk !“  – ez szemmel látható a tornaljai mészárszékekben. Fizetés, illetve segély után 20 kilójával veszik a húst. Egy ilyen nagyobb roham után már reggel kilenckor elfogyott a hús a tornaljai mészárszékekből.

S

Alkalmi vétel máshol

A vasüzlettel is érdekes a helyzet, mivel Tornalján csak egy van, nincs konkurencia, alacsonyabb árakért Rimaszombatba kell utazni.

Igényesebb vásárlók nehezen találnak Tornalján kedvükre való ruha-, illetve cipőboltot. Ők vagy nagyobb városban vagy az interneten keresztül kénytelenek stílusos, egyedi darabokat keresgélni.
Share.