Nyílt levél Bugár Bélához

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tisztelt pártelnök úr!

Egy kéréssel fordulok Önhöz, aki, mint kormánytényező, jelentősen befolyásolhatja azokat a folyamatokat, amelyek a jelenleg kialakult gazdasági és szociális helyzethez vezettek és belőle a kiutat jelenthetik. Sajnos, ezt Ön is tudja, a helyzet nagyon nem jó. A Rimaszombati járás gazdasági és szociális állapota elképesztően rossz. A munkanélküliség nálunk húsz százalék fölötti akkor, amikor az országos átlag hat százalék körüli. Hozzáteszem, hogy ezen belül a déli régió helyzete még rosszabb. Ez pártelnök úr „történelmi gyalázat“.

Természetesen nem kritizálni akarom, hiszen ez egy hosszú-hosszú folyamatnak az eredménye. Javaslatot szeretnék tenni ennek a megállítására, megfordítására.

A javaslatom az, hogy a kormány rendeljen ki egy irodát (biztost, stb.) amely a járás déli részének a gazdasági és szociális helyzetének a javításával fog foglalkozni. Hatáskörének, munkájának az alapja a kormány által jóváhagyott Akcióterv, és a Helyi Akciócsoportok (MAS) által kidolgozott programok hatékony teljesítése lehetne.

Hozzáteszem, hogy nem új dologról van szó. A régióban dolgozó Helyi Akciócsoport (MAS Cerovina), Mihályi Gábor, feledi polgármester vezetésével már fogadott el ilyen határozatot az idén, sajnos eredménytelenül.

További példaként említem, hogy a régiónkban jelenleg már működik egy kormányzati tényező, ez a romaügyi kormánybiztos csapata. Én úgy látom, hogy igyekeznek, vannak is eredmények, csak drukkolni lehet nekik, hiszen, amit ide hoznak, az itt marad. De, ők csak a romákkal foglalkoznak. Nekünk létszükséglet, hogy parciális hatáskörük vagy kibővüljön a régiónkban, vagy egy csoport külön, csak a járás déli részének az ügyeivel foglalkozzon.

Én az Ön álláspontját megismertem egy éve Feleden egy fórumon. Az ottani nyilatkozata alapján úgy gondolom , hogy ismeri a helyzetünket, képes és tud is segíteni rajtunk. A mostani folyamatok pedig erre kifejezetten alkalmasak, hiszen folyik a koalíciós szerződés kibővítése.

Segítsen rajtunk, pártelnök úr!

Tisztelettel,

Mede Géza

PR-cikk.
Ehhez az íráshoz nem lehet hozzászólni.

Comments are closed.