Újabb felújítási munkák a Füleki Városi Hivatalban

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A Füleki Városi Hivatal történelmi épületében a szociális helyiségek felújításának harmadik szakasza zajlik. Teljesen felújítják a földszinti mellékhelyiségeket, valamint a folyosót. A város erre a célra kormányzati támogatást nyert.

Anderkó Erika, a stratégiai-fejlesztési osztály vezetőjének tájékoztatása szerint a földszinti szociális helyiségek és a folyosó már kritikus állapotban voltak. „A földszinti összekötő folyosó statikailag sérült volt, veszélyessé vált a vakolat, a mellékhelyiségek állapota és elrendezése pedig nem felelt meg a hatályos jogszabályoknak“, közölte Anderkó Erika hozzátéve, hogy a probléma megoldását csak a komplett szerkezet, valamint a vezetékek és a szociális helyiségek teljes körű felújítása jelentette. A folyosón eltávolítják a padlóburkolatot és a vakolatot, ezután talajnedvesség elleni szigetelést kap, majd energiatakarékossági szempontból hőszigeteléssel látják el a folyosó padlózatát, valamint csökkentik magasságát, újravakolják és kicserélik az ajtókat. „A szociális helyiségek új vezetékeket, központi fűtést, s új berendezést kapnak.“

A felújítási munkák összértéke megközelítően 17 500 euró. Ebből az összegből a város 15 000 eurót a Szlovák Pénzügyminisztérium támogatásból szerzett meg. A fennmaradó összeget a városi költségvetéséből pótolják. Az építési munkák kivitelezését a város „házon belül“, tehát a Közhasznú Szolgáltatások dolgozóinak segítségével oldja meg.

A projekt folytatása az ezt megelőző sikeres projektsorozatnak, melynek során orvosolták az épület keleti szárnyában található mellékhelyiségek leromlott állapotát, biztosították a fogyatékkal élők akadálymentes belépését, valamint felújították a polgármester titkársága melletti szociális helyiséget. A második szakaszban a nyugati szárny emeletén levő szociális helyiségek felújítására került sor.

Agócs Attila polgármester elmondása szerint folytatják az 1912-ben épült városháza fokozatos felújítását kisebb projektek formájában, hogy ezzel ne terheljék meg túlzottan a város költségvetését. „A már említett beruházásokon kívül 2016-ban így sikerült kialakítani az új ügyfélfogadó központot, későbbiekben felújítani a közös folyosók többségét. Az éppen folyamatban lévő beruházás ezekkel a munkákkal összefüggő. A folyosó és a mellékhelyiségek az épület azon részén találhatók, amely közös építésügyi hivatalként szolgál nemcsak a füleki, hanem a környékbeli települések lakosai számára is. Örömmel tölt el, hogy ismét sikerült támogatást nyernünk, ennek köszönhetően valamit „megspóroltunk“, s az eredmény sok embert szolgál majd,“ tette hozzá zárásképpen. A felújítás novembertől az év végéig zajlik.

A Füleki Városi Hivatal sajtóközleménye

Share.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát. A sütikről bővebben az Általános felhasználói feltételek oldalon tájékozódhat.

Bezárás