Események
ápr
17
sze
Fürdőélet a 19. századi Gömörben
ápr 17 @ 15:00 – Sze 30 @ 17:00
Fürdőélet a 19. századi Gömörben

Április 17-én, szerdán 15.00 órai kezdettel szervezik meg a Fürdőélet a 19. századi Gömörben című kiállítás megnyitóját a rimaszombati Gömör – Kishont Múzeum kiállítóterében. A kiállítás kurátora Kerényi Éva. A tárlat szeptember 30-ig látható.

máj
23
csü
Gyuricza Péter: Visszidensek című két kötetének bemutatója Rimaszombatban
máj 23 @ 17:30
Gyuricza Péter: Visszidensek című két kötetének bemutatója Rimaszombatban

2019. május 23-án, csütörtök délután 17:30 órától könyvbemutatóra várjak az érdeklődőket a rimaszombati Csillagházba, ahol bemutatják Gyuricza Péter Visszidensek című két kötetét.

A Visszidensek olyan magyar származású emberek életútját mutatja be, akik távozásuk, illetve felmenőik távozása után évekkel vagy évtizedekkel később – kinti jólétüket feladva –  visszatértek Magyarországra.
Közös bennük a szülőföld szeretete és az, hogy visszatérésük óta is itt élnek, dolgoznak és alkotnak az élet legkülönfélébb területein a néptánctól a zenén és a politikán át az üzleti világig.

A könyv érdekessége, hogy hasonló az állásfoglalása ebben a  kérdésben a Habsburg trónörökösnek (Habsburg György), a ’48-as forradalmár ősökkel rendelkező Szapáry Györgynek, a Szapáry grófi család leszármazottjának és az előző Orbán-kormány washingtoni nagykövetének is.

Mindkét kötet a „Magyarország Barátai Alapítvány” gondozásában jelent meg.

Közreműködik Nagy Eszter Réka, a Tompa Mihály Református Gimnázium növendéke.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Belépés díjtalan.

Agócs Gergely előadása Feleden
máj 23 @ 19:00
Agócs Gergely előadása Feleden

Az Olajág Polgári Társulás szervezésében május 23-án, csütörtökön Feleden, a kultúrházban 19.00 órai kezdettel Agócs Gergely néprajzkutató tart előadást A palóc népcsoport eredete és hagyományos kultúrája címmel.

Jegyek elővételben 3 eurós áron (diákoknak és nyugdíjasoknak ingyenes) Bódi Katalinnál (Kistérségi Iskolaügyi Hivatal a községháza épületében illetve a Szombathy Viktor Alapiskola igazgatóságán kaphatók. A helyszínen a belépő 4 euróba (nyugdíjasoknak és diákoknak 1 €) kerül.

 

máj
25
szo
Mulatós fesztivál Bátkában
máj 25 @ 14:00 – 23:45
Mulatós fesztivál Bátkában

Váradi Olasz, Váradi Pepe, Young G26
Belépö: 5€

Palóc étkek napja Gömörpéterfalán
máj 25 @ 15:00
Palóc étkek napja Gömörpéterfalán

Adjon Isten!
Szeretettel várunk mindenkit az idén először megtartandó “Palóc étkek napja”-ra. Ez a nap ne a versenygésről szóljon, hanem mutassuk be a ránk, Palócokra, jellemző Isteni étkeinket. Nevezni egy szabadon választott “Palóc” étekkel lehet, melyet a csapatok helyben készítenek el. A főzéshez szükséges tűzifát biztosítjuk a csapatoknak. Nyersanyagokról és a főzéshez, tálaláshoz szükséges eszközökről a csapatok gondoskodnak. Rendezvényünk délután 15:00-kor veszi kezdetét a Gömörpéterfali sportpályán. Egyéni programmal és egy fergeteges RAMSES koncerttel várjuk Önöket.

Jelentkezni az alábbi e-mail címen – peterfalaert@gmail.com, vagy a Palóc kocsma FB oldalán lehet.
Jelentkezésüket Május 20-ig várjuk.

Ne feledjük – Palócnak lenni kegyelmi állapot!

máj
30
csü
Légy jó mindhalálig c. musical Rimaszombatban
máj 30 @ 18:00
Légy jó mindhalálig c. musical Rimaszombatban

2019. május 30-án 18.00 órai kezdettel a rimaszombati kultúrházban kerül bemutatásra a Thália Színház Légy jó mindhalálig c. musical előadása.

Móricz Zsigmond történetéből számos feldolgozás készült már, de az egyik legsikeresebb a legendás szerzőpáros Kocsák Tibor és Miklós Tibor zenés darabja. Nyilas Misi szerepét Rimaszombatban a serki származású Antal Márk, a Tompa Mihály Református Gimnázium diákja alakítja. Az előadásban a Thália Színház oszlopos tagjai, Kövesdi Szabó Mária, Pólos Árpád, Madarász Máté, Dudás Péter, Nádasdi Péter és Bocsárszky Attila is szerepelnek.

A Kisebbségi Kulturális Alap támogatásának köszönhetően délelőtt a város magyar ifjúsága szervezetten, tanítóik és tanáraik kíséretében is megtekinthetik a darabot, mely vélhetően tartalmas beszélgetés alapjául szolgál majd egy-egy magyar vagy osztályfőnöki óra keretében. Este 18.00 órától a széles nyilvánosságot és a „repetázni” vágyókat várják a szervezők. A helyreszóló belépőjegyek az esti előadásra 5 eurós áron a Tompa Mihály Könyvesboltban kaphatók.  

máj
31
pén
Komolyzenei koncert a rimaszombati katolikus templomban
máj 31 @ 19:00

Michal Matejčík (hárfa) és Lucia Harvanová (hegedű) ad komolyzenei koncertet 2019. május 31-én 19.00 órától a rimaszombati katolikus templomban.

Michal Matejčík

A zsolnai származású művész hárfatanára Tibor Kováč volt, a Pozsonyi Állami Konzervatóriumban Ľudmila Sawiczová és Zuzana Töröková osztályát látogatta. Tanulmányait Bécsben az Universität für Musik und darstellende Kunst Wien-en folytatta, s közben mesterképzésekre is járt és zenekarokban is játszott. Tanulmányai befejezésével szólóban, zenekarok tagjaként (Bécsi Állami Opera) és kamara formációkban (Trio Recordum, Kontrapunkte Ensemble) is bemutatkozott, de pedagógiai tevékenységet is folytatott (Musikschule Laxenburg, Hollabrunn) és komponál. Két tiroli hárfára írt szerzeményét a „Rajecká hudobná jar 2011“ versenyen díjjal jutalmazta a Szlovák Zenei Központ. 2013-ban „Das Staunen der Welt“ címmel darabot írt hárfára és szoprán
énekhangra, melyet Johanne von Haugwitz bécsi grófnőnek ajánlott.

2016-ban mutatta be a The win over the white plague című hárfára és fuvolára írt szerzeményét a Szlovák Nemzeti Színházban a „7th Union Europe Conference on Lung Health” rendezvényen. 2011-től próbálkozik a hárfát „becsempészni“ a pop és az elektronikus zenébe. 2011-2012-ben Georgea Michaela angol énekest kísérte a The Symphonica Tour turnéján. 2013-ban a Depeche Mode vendége volt a zenekar 2013-as bécsi koncertjén. Ezek után számos európai és amerikai fellépésre kapott meghívást. Szlovákiában együtt működött Jozef Luptákkal, Miroslav Dvorskýval, Milan Paľával, Peter Valentovičcsal és Katarína Knechtová valamint Katarína Koščová énekesnőkkel. 2017-ben a nagyszombati Palárik Színház részére „Hárfa átváltozások” címmel darabot készített Juraj Bielik rendezővel. Együtt működik a svájci Robert und Lina Thyll-Dürr Stiftung Alapítvánnyal.

Lucia Harvanová

Négyéves kora óta hegedül. 2002-ben az alsókubínyi Ivan Balla Verseny abszolút győztese lett. A Pozsonyi Konzervatóriumban tanára Mgr. art S. Mucha volt. 2010-ben a Szlovák Konzervatóristák Versenyén 2. helyezést ért el. Bakalár oklevelet a Pozsonyi Zeneművészeti Főiskolán szerzett. Már tanulmányai alatt hegedűkoncertet adott a Szlovák Filharmónikusokkal. Dvožák szerzeményét R. Štúr karnagy vezényletével mutatták be.

Jelenleg utolsó éves a „Konservatorium Wien Privatuniversität” egyetemen, osztályfőnöke Juliana Rachlina. 2014-ben szólistaként szerepelt a legendás énekes Udo Jurgenson külföldi turnéján. Tanulmányai alatt, mint különböző szimfonikus zenekarok és kamarazenekarok tagja előadói tapasztalatokra tett szert. 2014-ben jótékonysági koncerten együtt zenélt Julian Rachlinnal és Fumiaki Miuro valamint Albrecht Menzel világhírű fiatal hegedűművészekkel. Vendégként fellépett Valerie Sajdik francia énekesnő bécsi koncertjén. Előszeretettel játszik
kamarazenekarokban, mint például az Arbi Trio, akikkel Hollandiában is turnézott. Metserképzéseken prof. J. Pazdera, prof. F. Novotný, prof. V. Paraschkevova, Dalibor Karvay, Anna Gutowska, Julian Rachlin felügyelete alatt fejlesztette technikai és előadói képességeit. Jelenleg a Szlovák Filharmónia tagja.

jún
1
szo
Ismerős Arcok koncert Tornalján
jún 1 @ 19:00
Ismerős Arcok koncert Tornalján

2019. június 1-én, szombaton este a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Ismerős Arcok zenekar ad koncertet Tornalján, a Zoltán kertben. Előtte a Mátrix, utána pedig a Farkas Family Band zenél. Belépő elővételben 10 euró, helyszínen 12 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Program:

19.00 Mátrix
21.00 Ismerős Arcok
23.00 Farkas Family Band

jún
7
pén
JÚNIUSFeszt Rimaszombatban
jún 7 @ 16:00 – jún 8 @ 23:45
JÚNIUSFeszt Rimaszombatban

Mindenkit várunk szeretettel Gömör-Nógrád mindenidők legnagyobb nyári fesztiváljára, az idén 2 naposra bővülő JÚNIUSFesztre!

Program – Péntek :
– Gyerekprogramok
– Queen emlékkoncert Tabáni Istvánnal és zenekarával
– Follow The Flow nagy élő koncert
– Holigans nagy élő koncert
Szombat:
– Gyerekprogramok egész délután
– Oláh Gergő
– Beatrice nagy élő koncert
– R-GO nagy élő koncert
-Voksán Virag -DJ FLOWER mega afterparty

A programot folyamatosan bővítjük!
Jegyárak:
Elővételes kétnapos jegy 17 euró + italkupon gratis,
Helyszíni kétnapos jegy 25 euró,
Napi jegy helyszínen 17 euró
12 éves korig ingyenes.
Jegyeladó partnereink:
Rimaszombat- TM Könyvesbolt
Tornalja – TM Könyvesbolt
Fülek – Democolor
Rozsnyó – TIK iroda
Bátka – Malibu élelmiszerüzlet és Bene Viktor
Serke – Varga Ákos, Bőd Karolina es Zajac Tamás
Ujbást – Vincze Gábor
Ajnácskő – Szabó Orsolya
Sőreg – Ádám Diana
Guszona – Fodor Tamás
Balogfala – Szabó Ildikó
Nagybalog – Danko Gábor
Felsőrás – Sebők Eszter
Kalonda – Papp Réka
Lekenye – Lenkey Gábor
Rimaszombat – Palazzo Pizzéria valamint Tompa Központ.

jún
28
pén
IX. Balogvölgyi Rock Fesztivál
jún 28 @ 16:00 – jún 30 @ 10:00
IX. Balogvölgyi Rock Fesztivál

IX. Balogvölgyi Rock Fesztivál

2019.06.28
16:00 Kapunyitás
18:00 ALLDEVILS
20:00 AB/CD
22:00 REPUBLIC
00.30 BLUES COMPANY

2019.06.29
Egésznapos programok:
Balogvölgyi szabadegyetem
Gyereksarok
Hagyományőrzők
Könyvbemutató Tóth Zoltán- Révülés

Koncertek:
18:00 FELVIDÉKI KÁRPÁTIA
20:00 ÖRÖKSÉG
22:00 DEÁK BILL GYULA
00:30 HELLDIVER

Jegy árak:
1napos……………………………….10euro
2napos(helyszínen)………………15euro
Elővételben………………………….12euró
Gyerek(6tól-14éves korig)………5euró
Nyugdíjas, mozgássérült………..1euró
Elővételes jegyek megvásárolhatók a Tompa Mihály könyvesboltban Tornalján és Rimaszombatban 2019.05.03.-tól.

További info hamarosan….
Kapcsolat: Tóth Zoli +421 949 038 872
kerecsenmotorosok@gmail.com

Tűzvihar – Omega koncert Kecsőben
jún 28 @ 18:00

2019. június 28-án, pénteken este a kecsői Aréna színpadán ad koncertet a legendás Omega zenekar, akik legújabb turnéjuk keretében látogatnak el Felvidékre. Az est vendége a rozsnyói Pál-Baláž Karmen és együttese. Kezdés 20.00 órakor, kapunyitás 18.00 órakor. Belépő 25 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

ATEMPO.sk

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát. A sütikről bővebben az Általános felhasználói feltételek oldalon tájékozódhat.

Bezárás